26 October, 2011

Alang sendayu..

Alhamdulillah.. 23 oktober hari tu,, sekolah ad buat hari penghargaan syabab,, TERIMA KASIH SANGAT2!! Kami f5 sangat enjoy dengan xtvt kat situ.. Dah la stres dengan study... tibe2  dapat pulak surat nk pg hari penghargaan syabab,, mule2 x nak pg.. tapi.. bile tahu f5 je yang pergi.. bertambah2 semangat la diri ni nak pg.. okeh.. mule2 aku, anhar, rayyan, da xcited da nak pergi alang sendayu naik kete cg ain.. hmm best2!! dalm pukul 9.15 am kitorang pun sampai la kat alang sendayu.. hmm bnyak knangan kat ctu, dari sek rendah sampai la ke f5.. aku da tau selok belok kawasan alang sendayu.. x bnyak yang berubah,,

sampai2 kat alang sendayu,, kami dapat pengisisan yang rase2nye.. teramatlah x rugi kami pergi ke program tu, bnyak kesedaran yang kami peroleh.. lepas tu, ad game sikit,, lagi2 baleng belon berair tu, mule2 ajk suruh f5 buat kumpulan 1 dengan 2, haha tetibe kami pulak yang tuka plan.. kami mntak peserta lawan ngan ajk... haha sungguh kami yang peserta sangat2 enjoy,, then ad siket makan tngahhari.. pastu, xtvt yang kami paleng x saba,, OF COZ la mandi sg... haha memang nampak sngat maseng2 nak lepaskan stres belajar.. maen air sampai x engat dunia..

THANK YOU sekali lagi wahai adik2 ajk.. sebab bersabar dengan perangai kami macam kanak2 kecil,, sepanjang program berjalan.. jarang kami tunjuk perangai kami macam tu,, hehe.. (^_^) akhir kata..terselit di hati aku, yang aku berharap sangat ukhuwwah kami f5 dan adik2 terus berkekalan..

12 October, 2011

ALHAMDULILLAH..

OKEH!! RESULT DA DAPAT!! (^_^) sabtu ni ad penyerahan kad laporan... hmm berdebar juga la nak tau semua keputusan aku.. Tapi ap yang boleh aku katekan.. aku da usaha alhamdulillah.. walaupun result aku x sehebat mane.. tapi ALHAMDULILLAH ad banyak peningkatan.. Aku takut sangat bile aku dapat result, aku mengeluh.. Ya Allah  tak bersyukurnya aku.. Tadi aku dapat markah PQS ALHAMDULILLAH aku dapat B+.. tapi aku tidak mencapai target aku.. tangan aku da mengeletar.. Ya Allah kecewa yang teramat!! Tapi bila aku Istighfar sedalam2nya.. Alhamdulillah.. aku dapat mengawal emosi aku.. Lepas tu, aku dapat paper PSI.. ALHAMDULILLAH... aku dapat A-.. HMM.. tak cakap lagi result addmath, math... bab2 nombor aku lemah sangat!! tapi fakta Insya'Allah.. aku bole buat~


Tapi tak pe.. mungkin Allah nak tunjuk, yang usaha aku untuk exam kali ni masih x cukup... Insya'Allah.. aku akan usaha lagi... GUYS!!! JANGAN PATAH SEMANGAT!!! PERANG X MULE LAGII!! BUKTIKAN YANG KITA BOLEH BUAT OKE?!!

02 October, 2011

Terakhir...

Hmm dah masuk bulan 10... maksudnye da dekat ngan spm and akhir tahun... nampaknye cg2 da sibuk nak kemaskini organisasi untuk tahun depan.. Aku dengan aqila semalam datang nk tgk election masyab.. Ad la jugak teselit2 rase sedih kat hati ni sbb,,, ni la yang terakhir nak uruskan hal2 syabab.. hei banyak btol knangan sepanjang aku jadi masyab.. pening la jugak kepala nk uruskan... tapi semua tu alhamdulillah dapat diatasi dengan baik.. setiap perkara pasti ad kekurangan ad jugak kelebihan masing2 kan?? hmm harap2 syabab tahun depan akan jadi lebih baik... lepas tu, andalus... lagi 2 atau 3 je lagi perjumpaan aku dengan adik usrah aku.. risau jugaklah.. bile nk tinggalkan diorang.. harap2 segala yang da aku ajar mereka praktikkan.. semoge Allah pelihara mereka agar menjadi insan yang lebih baik untuk mase2 akan datang..AMEEN... Aku harap sangat kepimpinan tahun depan akan jadi lebih baik.. GUD LUCK!! semoge mereka2 yang memegang kepimpinan tahun depan akan jalankan tanggungjawab dangan amanah.. insya'√§llah... Aku dengan kawan2 dah pun rase berat hati nak tinggalkan sekolah.. mcm2 kenangan yang da aku lalui.... ad suka ad duka.. ukhuwwah antara kawan2 pun da tersangat akrab... ahamdulillah.. aku harap sangat ukhuwwah aku dengan kwan2 berpanjangan sampai bile2... AMEEN.. tapi kawan2 aku selalu ingatkan supaya pelihara hati maseng2 agar kami x lupa antara satu sama lain.. orang selalu cakap ''ORANG YANG KITA SELALU JUMPA, KITA SENANG UNTUK RINDU ORG TU,, BERBANDING DENGAN ORG YANG KITA JARANG  JUMPE,, hmm aku harap sangat perkara ni x terjadi kat kita semua.. insya'allah... jom2!! kita hargai hari2 yang terakhir diALAMIN.. (^_^)
 "f5 JANGAN LUPA BELAJAR!! 42 HARI LAGI..."