12 November, 2011

SPM... (jom doa ramai2)

Assalamualaikum... mood : Spm!!
Ya Allah aku taku sgt!! aku x nak sejarah hitam aku berulang.. new post bout MPT5 aku update lepas SPM i'A...

Kawan2 gud luck keh!! do da bes!! biarlah kita hadiahkan keputusan yang terbaik untuk ibu bapa kita dan juga guru2 kita.. ameen...

BISMILLAH...
YA ALLAH tenangkanlah hati2 kami ketika menjawab pepriksaan,
YA ALLAH berilah kami dapat menjawab peperiksaan dgn tepat,
YA ALLAH ampunilah dosa seluruh umat islam,
YA ALLAH ampunilah dosa guru2ku,
YA ALLAH ampunilah dosa sahabat2 ku,
YA ALLAH berilah kami mendapat bahasa malaysia A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat bahasa english A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat mathematic A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat addmath A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat sejarah A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat bahasa arab tinggi A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat pendidikan syariah islam  A+ dalam spm tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat pendidikan al-quran dan as-sunnah  A+ dalam spm tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat science A+ dalam spm tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat ekonomi asas A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat perinsip perakaunan A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat biologi A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat physic A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat chemistry A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH berilah kami mendapat tasawwur A+ dalam SPM tahun 2011,
YA ALLAH ampunilah dosa2 kami yang menghalang kami untuk mendapat keputusan yang cemerlang.. kekalkan lah ukhuwwah kami.. amenn..

08 November, 2011

Semoga Hubungan Kita Berkekalan... :) 1#



Assalamualaikum... *Tarik nafas...
     Hmm perpisahan.. yee .. Bagi aku itulah ujian yang sangat berat untuk aku.. Post aku kali ni khas untuk seseorang.. (x yah la bagi tahu yee tp perempuan.. *jgn salah faham) hari rabu, 2 november aku dapat msg daripada die,, die cakap,, die dapat jumpe aku lagi 2 hari je.. mmg la aku terkejut.. tp x de la terkejut sgt pd mulenye.. sbb aku ingatkan die datang mpt5.. ptu,, hari khamis esoknye,, time balek sek,, aku baru faham, rupenye aku dapat jumpe die sampai 4 november je.. bayangkan,, betape terkejutnye aku,, hmm mmg x pasal2 mengalir je air mate aku.. Ya Allah.. aku da rncang mcm2 nak buat dgn die time MPT5 nnt.. tp apekan daya aku hanya merancang.. Allah yang tentukan.. dan hari yg aku harap sgt x tiba.. akhernya tiba,, 4 november hari jumaat... pg tu aku bgun tido,, tibe2 sayu je rase.. Dan x sangka pantas sungguh mase berlalu..


      Hari jumaat tu hidup aku berjalan seperti biasa... tp dalam hati aku,, hanya Allah saja yang tahu.. dalam pukul 3.30 aku jumpe die,, die bg hadiah hari jadi aku.. aku gembira.. tp ad jugak rase sedeh terselit kat hati aku.. sbb aku harap sgt9 dapat smbut bufday tahun ni dgn die..tp sekali lagi.. aku hanya merancang dan Allah telah aturkan semuanya untuk aku.. hari tu, aku balek pukul 6.30 ptg.. die balek pukul 4.15 ptg.. hmm mmg x dinafikan air mate aku x henti2 kluar.. macam budak2 je.. tp itu lah aku,, aku sgt susah untuk hadapi perpisahan,, aku x boleh berkata2 masa tu,, mmg x bercakap laa... tapi bile die dah balek,, aku duduk kat tmpat wuduk,, mmg mnanges je la keje,, saje nak lepaskan smua tkanan.. dan dalam hati aku redha dgn semua ketentuan Illahi.. masa tu,, macam2 knangan bermain dalam fikiran aku.. dan aku hargai sgt9 semua yang da berlaku.. nampaknye lepas ni,, rndu aku akn berpanjangan sbb ssh nak jumpe die lps ni.. dan kini,, banyak kenangan ditinggalkan.. bile aku pg kedai aku nampak air soya coklat, sapu tgn,, aku teringat die.. dan paling penting,, hanya al-quran yang die bg pada aku peneman aku,, dan doa aku untuk die..


ape yang boleh aku katekan.. Ya Allah,, terima kasih kerana pertemukan aku dengan si die,, walaupun singkat tetapi aku bersyukur sgt.. KAU redhailah pertemuan kami dan kekalkan lah hubungan kami.. IA.. ameen


Ad orang tnye aku, nuna asal kau sedih sgt? hmm knp?? sbb aku letih,, sedih,, penat,, sbb tiap kali aku cuba untuk kekalkan hubungan,, org tu plak la lupekan aku,, sbb orang yg kitte selalu jumpe, kita mudah untuk rindu dan syangkan die, berbanding dgn org yang da lame kita x jumpe.. hmm tapi aku yakin dan percaye,, IA si die dan aku akan terus berhubungan.. (^_^) sebelum aku undur diri.. terima kasih untuk semuanye yee adik!! jgn lupe org kat sini..

BERSAMBUNG EPISODE 2 UNTUK MPT5 PLAK.. HMMMM...

04 November, 2011


Manisnya ukhuwwah.. semoge berkekalan.. :)

26 October, 2011

Alang sendayu..

Alhamdulillah.. 23 oktober hari tu,, sekolah ad buat hari penghargaan syabab,, TERIMA KASIH SANGAT2!! Kami f5 sangat enjoy dengan xtvt kat situ.. Dah la stres dengan study... tibe2  dapat pulak surat nk pg hari penghargaan syabab,, mule2 x nak pg.. tapi.. bile tahu f5 je yang pergi.. bertambah2 semangat la diri ni nak pg.. okeh.. mule2 aku, anhar, rayyan, da xcited da nak pergi alang sendayu naik kete cg ain.. hmm best2!! dalm pukul 9.15 am kitorang pun sampai la kat alang sendayu.. hmm bnyak knangan kat ctu, dari sek rendah sampai la ke f5.. aku da tau selok belok kawasan alang sendayu.. x bnyak yang berubah,,

sampai2 kat alang sendayu,, kami dapat pengisisan yang rase2nye.. teramatlah x rugi kami pergi ke program tu, bnyak kesedaran yang kami peroleh.. lepas tu, ad game sikit,, lagi2 baleng belon berair tu, mule2 ajk suruh f5 buat kumpulan 1 dengan 2, haha tetibe kami pulak yang tuka plan.. kami mntak peserta lawan ngan ajk... haha sungguh kami yang peserta sangat2 enjoy,, then ad siket makan tngahhari.. pastu, xtvt yang kami paleng x saba,, OF COZ la mandi sg... haha memang nampak sngat maseng2 nak lepaskan stres belajar.. maen air sampai x engat dunia..

THANK YOU sekali lagi wahai adik2 ajk.. sebab bersabar dengan perangai kami macam kanak2 kecil,, sepanjang program berjalan.. jarang kami tunjuk perangai kami macam tu,, hehe.. (^_^) akhir kata..terselit di hati aku, yang aku berharap sangat ukhuwwah kami f5 dan adik2 terus berkekalan..

12 October, 2011

ALHAMDULILLAH..

OKEH!! RESULT DA DAPAT!! (^_^) sabtu ni ad penyerahan kad laporan... hmm berdebar juga la nak tau semua keputusan aku.. Tapi ap yang boleh aku katekan.. aku da usaha alhamdulillah.. walaupun result aku x sehebat mane.. tapi ALHAMDULILLAH ad banyak peningkatan.. Aku takut sangat bile aku dapat result, aku mengeluh.. Ya Allah  tak bersyukurnya aku.. Tadi aku dapat markah PQS ALHAMDULILLAH aku dapat B+.. tapi aku tidak mencapai target aku.. tangan aku da mengeletar.. Ya Allah kecewa yang teramat!! Tapi bila aku Istighfar sedalam2nya.. Alhamdulillah.. aku dapat mengawal emosi aku.. Lepas tu, aku dapat paper PSI.. ALHAMDULILLAH... aku dapat A-.. HMM.. tak cakap lagi result addmath, math... bab2 nombor aku lemah sangat!! tapi fakta Insya'Allah.. aku bole buat~


Tapi tak pe.. mungkin Allah nak tunjuk, yang usaha aku untuk exam kali ni masih x cukup... Insya'Allah.. aku akan usaha lagi... GUYS!!! JANGAN PATAH SEMANGAT!!! PERANG X MULE LAGII!! BUKTIKAN YANG KITA BOLEH BUAT OKE?!!

02 October, 2011

Terakhir...

Hmm dah masuk bulan 10... maksudnye da dekat ngan spm and akhir tahun... nampaknye cg2 da sibuk nak kemaskini organisasi untuk tahun depan.. Aku dengan aqila semalam datang nk tgk election masyab.. Ad la jugak teselit2 rase sedih kat hati ni sbb,,, ni la yang terakhir nak uruskan hal2 syabab.. hei banyak btol knangan sepanjang aku jadi masyab.. pening la jugak kepala nk uruskan... tapi semua tu alhamdulillah dapat diatasi dengan baik.. setiap perkara pasti ad kekurangan ad jugak kelebihan masing2 kan?? hmm harap2 syabab tahun depan akan jadi lebih baik... lepas tu, andalus... lagi 2 atau 3 je lagi perjumpaan aku dengan adik usrah aku.. risau jugaklah.. bile nk tinggalkan diorang.. harap2 segala yang da aku ajar mereka praktikkan.. semoge Allah pelihara mereka agar menjadi insan yang lebih baik untuk mase2 akan datang..AMEEN... Aku harap sangat kepimpinan tahun depan akan jadi lebih baik.. GUD LUCK!! semoge mereka2 yang memegang kepimpinan tahun depan akan jalankan tanggungjawab dangan amanah.. insya'√§llah... Aku dengan kawan2 dah pun rase berat hati nak tinggalkan sekolah.. mcm2 kenangan yang da aku lalui.... ad suka ad duka.. ukhuwwah antara kawan2 pun da tersangat akrab... ahamdulillah.. aku harap sangat ukhuwwah aku dengan kwan2 berpanjangan sampai bile2... AMEEN.. tapi kawan2 aku selalu ingatkan supaya pelihara hati maseng2 agar kami x lupa antara satu sama lain.. orang selalu cakap ''ORANG YANG KITA SELALU JUMPA, KITA SENANG UNTUK RINDU ORG TU,, BERBANDING DENGAN ORG YANG KITA JARANG  JUMPE,, hmm aku harap sangat perkara ni x terjadi kat kita semua.. insya'allah... jom2!! kita hargai hari2 yang terakhir diALAMIN.. (^_^)
 "f5 JANGAN LUPA BELAJAR!! 42 HARI LAGI..."

17 September, 2011

KEKUATAN...

ASSALAMUALAIKUM.. oke first of all.. insya'Allah blog ni akan diperbaharui untuk lebih matang.. kot? hmm..18/9/2011 mnggu kedua xm... oke.. hmm xm trial.. of coz mencabar yg teramat.. kadang2 memang da rase x nak bace buku sbb da rasa putus asa tp... kawan2 yg ad disekeliling yg bagi semangat. ceyh... thanx guys... Alhamdulillah... Ya ALLAH berilah aku dan sahabat2ku diberi kekuatan untuk terus cekal hati mengahadapi ujianMU YA ALLAH.... ameen kire2 abes trial F5 ad lagi 5 minggu untuk same2 ngan adik2 and lepas tu kite F5 akan berjuang berhabes2san dalam SPM!! FUHHH!!!! All the bes Guys... Tak lupe jugak kat adik2 PMR... lagi 2 minggu nak xm kan?? buat btol2 taw!!